Gigit kan putus lak puting, hisap pula kut jadi sedap

Ini cerita-cerita famili.

Tiada hal nya jikalau tidak baca.

Ini hari suami dan isteri, ikut cakap PAS.

Itu diatas adalah satu peribahasa baru, tercipta bila orang besar besar berkata “saya tak campur lah urusan laki saya, dia dengan kerja dia, saya dengan kerja saya”.

Peribahasa tentang buat benda serba salah, faham tak.

Bab laki bini ini tidak akan habis selepas mesra mesra sahaja. Lepas itu diam. Mana ada. Esuk hendak lagi, dan lagi.

Bila marah-marah digigit kuat kuat kan putus pulak. Bila diam dan hisap-hisap, dah sedap pulak.

Dah tua tua ni mana boleh dok main sedap sedap. Malu dengan anak anak sahaja. Tak pasal dapat cahaya mata baru, anak sendiri pun belum bagi cucu lagi. La…kalau dapat anak baru dah jadi susah.

Nyanya.

Jadi macam mana nih?

Bila dah jadi hal besar, SPRM hendak kena check fon bila mana hubby minta tolong minta hendak jumpa PM untuk minta projek.

Tetapi bila hubby gigit kuat kuat, dia kata dah telefon semalam, esok dia jumpa you lah. Tapi you jangan mention nama I yang call call dia ok?.

Dah tu baru hubby hisap-hisap. Tidak gigit-gigit.

Ini yang susah hendak diceritakan sebagai bahan bukti. Bab laki bini kerja mesra mesra pada malam malam mana boleh di bawa keluar bilik.

Bila orang ramai kata mesti ada hubungan pulak, dia naik marah. Mesti ada hubungan bila sudah jadi laki bini, orang fikir betul tak?

Basa laki tak ikut cakap bini. Bini kata jangan beli condo, laki kata aku beli condo untuk simpan sahaja, tak der simpan pompuan nya, awak apa hal nya sibuk sibuk cam tu?.

Ini lah susah, tak bagi chance kan nanti di gigit gigit kuat kuat kan puting putus. Bagi chance pulak dah tak ikut perintah. Jikalau gitu biar lah dia hisap hisap.

Aduh, susah tau jikalau main laki bini macam ni. Orang orang yang beriman sahaja boleh buat, tak kira lah iman hadhari ker atau iman hari hari. Dimasa marah marah tak gigit gigit, masa sedap sedap tak hisap hisap!!. Orang beriman hari hari dia terus jer.

Berhenti lah main gigit gigit dan hisap hisap ini ya, sebab semua orang pun reti buat.

Tu lah cerita laki bini di hari Suami Isteri – Mesratime.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s