Bila Pakatan di Putrajaya, Singapura gelak, Thailand nanggis, Indonesia bergelak dalam nanggis.

Siapa tidak hendak undi pakatan,,,,…… mengapa?

Aku tidak tahu masa depan macam mana.

Tetapi, Pakatan harus lansung tidak akan berjaya ke Putra Jaya.

Sebabnya:-

Pertama:

Bila mereka ke Putra Jaya, business pertama pakatan akan buat ialah memajukan industri pelacungan, maaf ejaan industri pelancungan  mesti dieja dengan ejaan pelacuran.

Ini sudah terbukti setelah mereka memerintah Pulau Pinang, Selangor, sekejap di Perak, Kedah dan Kelantan.

Di negara ini, human resources nya terlampau lah jun melecun dan banyak. Dan antara sebab terunggul adalah kerana negara ini negara majmuk, bermacam macam bangsa ada, macam macam ada; Benggali, India, Cina, Melayu, Serbia, Arab, Mamak, Thailand, Myamar, Laos, Orang Asli, Kemboja, dan paling baru Negro chicken yang amat kuat kuat nafsu nafsi belaka.

28 Juta umat, hanya 10% sudah mencukupi untuk membina satu empire besar yang berjumlah berbillion trilion, dollar, Amerika atau Malaysia Ringgit, dalam masa setahun.

10% dari hasil itu untuk kerajaan Pakatan, sudah cukup untuk ahli politik goyang kaki dan semua benda yang boleh digoyang.

Macam mana Thailand tidak menanggis, sebab industri pelancungan mereka akan jatuh  ketahap paling rendah dalam sejarah ekonomi dunia.

Kedua.

Pakatan akan menjadi kan Malaysia sebagai tempat jual tanah murah dibawah harga pasaran yang terbesar di dunia. Semua jenis tanah kerajaan terdahulu akan dijual. Dan hasil nya akan digunakan untuk membayar gaji kakitangan dan ahli politik. Mereka bukan reti menjana pendapatan hasil negara yang tulen.

Bukti seperti ini  ada terdapat di Pulau Pinang dan Selangor.

Ini menyebabkan Singapura gelak besar, kerana Singapura tidak mempunyai tanah, mereka hanya mempunyai tanah sekangkang kera, atau sekangkang orang politik yang telah terkangkang di internet. Kecil sahaja. Untuk maju mereka hendak kan tanah yang lebih besar. Pakatan dengan ada DAP boleh tolong saudara sedarah sedaging mereka PAP dengan menghulur kan tanah yang lebih besar.

Ketiga;

Tiada siapa pun dari kalangan mereka ini dilihat mahir dalam mengurus kan sebuah negara. Tiada saorang pun. Mereka menganggkat Nik Aziz, sedangkan Nik Aziz suka tidur diatas riba isteri, sebagaimana yang telah diberitakan.

Bagaimana hendak memerintah sebuah negara, jikalau cerita begini sudah pun diceritakan semasa Cleopatra memerintah Mesir.  Mark Anthony selalu tidur atas riba dan paha Cleopatra, kerana Raja Mesir itu memakai bau wangian yang cukup istimewa. Bau wangian asli Mesir. Seperti bau wangian asli Kelantan.

Ini akan menyebabkan Indonesia gelak  dalam nanggis.

Jadi apa kena buat:

Tauke besar Pakatan ialah Nik Aziz. Tukar dia di Kelantan dengan kerajaan baru. Jangan takut kerana kerajaan Kelantan juga dilihat tidak membawa apa apa faedah, dan judi dan riba pun berlaku di negeri itu sekarang ini. Cuba TUKAR dan lihat apa yang menanti anda.

Saya rasa, saya antara beribu rakyat Kelantan akan balik ke Kelantan dan membina hidup baru. Lagi pun, Cik Pah dari Kampung Padang Pak Amat berkata “Abe, bila mu hendak balik, aku sudah tidak tahan.”

Advertisements

3 thoughts on “Bila Pakatan di Putrajaya, Singapura gelak, Thailand nanggis, Indonesia bergelak dalam nanggis.

  1. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about Bila Pakatan di Putrajaya, Singapura gelak, Thailand nanggis, Indonesia bergelak dalam nanggis. | INNERBLOG .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s