Kekeluargaan dan kuasa sex – Cerita hari raya

Description unavailable

Kita menyambut suasana kegembiraan musim hari raya sampai keakhir bulan Sawal. Didalam musim-musim kegembiraan hari raya ini ada juga yang berdukacita. Terutama mereka yang telah kehilangan sanak saudara yang terdekat, seperti yang berlaku keatas pemberita TV Bernama. Alfatihah, dan takziah kepada kaum kerabat beliau.

Cerita hariraya ini berlainan sedikit. Saya ingin mengupas keatas perkembangan atau kemodenan kaum Melayu didalam mereka menghadapi cabaran menjalani sebuah kehidupan berkeluarga.

Disini saya ingin mengutarakan sebuah cerita kehidupan yang telah dihadapi oleh seorang kenalan jauh, yang terumbang ambing disebabkan satu keadaan yang memaksa didalam kehidupan beliau.

Beliau mempunyai seorang isteri berbangsa German dan beliau telah dianugerahkan seorang anak lelaki. Semasa anak beliau masih kecil, isteri beliau telah dingorat oleh adik kandung beliau sendiri. Setelah lama hubungan itu menjadi lebih erat dan beliau terpaksa menceraikan isteri beliau yang beliau kasihi. Setelah dicerai isteri beliau terus mengawini adik kandung beliau.

Mereka telah dianugerahkan 4 orang anak. Anak beliau dengan anak hasil dari perkhawinan adik kandung beliau dengan bekas isteri beliau sepatutnya sepupu didalam susur galur sebuah keluarga, tetapi kini telah menjadi adik beradik.

Sukar bagi mereka untuk menghadapi hari raya kerana masyarakat melihat perkara ini sebagai tidak sesuai, kerana beliau masih hidup.

Setelah menceraikan isteri beliau, beliau telah mengambil seorang anak perempuan abang kandung beliau untuk tinggal bersama beliau dan menyara persekolahan serta lain lain perbelanjaan sebagai anak angkat. Anaknya membesar bersama dengan anak perempuan abang beliau itu. Dalam masa yang sama beliau menjadikan anak saudara beliau sebagai “isteri” dengan menidurinya remaja itu semasa kesunyian.

Segala pekerjaan beliau menjadi kelam kelibut dari setahun kesetahun semenjak itu. Setelah anak beliau dan anak saudara beliau menempuh alam remaja, beliau mengawinkan anak beliau dengan anak saudara beliau itu, walaupun mereka rapat hidup dan lama tinggal bersama. Selepas itu beliau telah menghilangkan diri ke luar negara untuk mencari kedamaian, tanpa berhari raya dengan keluarga beliau lagi.

Begini lah contoh sebuah kehidupan yang jarang-jarang kita dengar dizaman ini. Walaupun negara kita mempunyai badan yang boleh memberi pertolongan kepada keluarga yang menghadapi kesulitan seperti beliau, namun tiada siapa yang membantu beliau.

Sex adalah satu keinginan yang tinggi pada semua manusia terutama orang yang beragama Islam, (syaitan suka ngorat orang Islam, orang kafir dibiarkan oleh syaitan, mereka best friend kan) dan ini harus di jaga dan disemai dengan baik serta dengan cara atau kaedah yang lebih bertemaddun. Wassalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s