Kenapa British boleh control Cina dan India?

United Kingdom: stamp

Image by Sem Paradeiro via Flickr

Sebelum Perang Dunia kedua, British cukup hebat.

British mengontrol hampir 1/4 dunia, dan merupakan satu kuasa politik dan ekonomi yang amat besar didunia semasa itu.

Setelah Hong Kong jatuh ketangan Cina, kuasa itu sama sama jatuh merudum. Dan peristiwa pergaduhan kaum di Toteham London baru baru ini telah memberi isyarat bahawa British tidak lagi mempunyai pengetahuan serta ilmu yang luas didalam mengontrol orang-orang atau bangsa lain didalam dada orang orang Caucasian British.

Kehebatan British dahulu kala boleh mencandukan orang-orang Cina, sehingga Cina jatuh ketangan mereka. British juga menjadi sebuah kuasa besar memperdagangkan dan memperhambakan manusia seperti yang berlaku di Malaya, berjuta kaum Cina diperhambakan di sini semasa itu. Dan mereka menipu orang orang Melayu supaya menerima kaum Cina yang telah dicandukan untuk menjadi rakyat disini.

Semasa mereka berilmu mereka telah merogol kaum India dan menjadi maharaja di benua India. Mereka memperkulikan kaum India di estate mereka di Malaya. Mereka adalah kaum Caucasian yang amat kuat memperdagangkan manusia dizaman itu.

Balasan tuhan terhadap mereka, beratus ratus jenis kaum berada di England sekarang ini. Menuntut berbagai bagai perkara dari mereka. Dan para pemerintah terpaksa menghantar puak mereka berperang sulit di Libya supaya dapat menikmati kuasa minyak, untuk hidup. Terpaksa berperang di Falkland, Afghanistan, Iraq, dan sekarang di semua negara Arab. kerana wang.

Mereka telah meninggalkan kaum Cina dan India yang telah dirogol, dicandu di Malaysia, yang telah rosak fikiran, punah akal budi, dan sekarang ini dengan kerana kerosakan minda, akal budi, hati yang teruk ingin pula memberontak dan mengambil alih pemerintahan negara. Mereka ini dengan tanpa segan silu  mempromosikan agama mereka untuk orang Melayu. Bila akal budi telah punah. Sedangkan hak mereka sebagai kaum yang pernah rosak akal fikiran hanya lah boleh menumpang kasih sayang dari kaum Melayu. Dan setelah tirai terbuka luas memperlihatkan budi mereka kasih sayang orang -orang Melayu terhadap mereka mulai pudar.

Itu lah dia peranan kaum British merosakan sebuah kehidupan dimana mana sahaja dengan kuasa ilmu yang mereka ada semasa itu.

Ilmu adalah sangat penting, tetapi bila berilmu, jalan yang baik adalah mengunakan nya kejalan yang benar dan lurus, bukan sebaliknya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s