Vedio seks bukan bukti zina – TS Harussani Zakaria

Sinar Harian

Image by beskal.pancit via Flickr

Sinar Harian melapurkan vedio seks bukan bukti zina, sebagai melapurkan dari Mufti Perak.

Sementara itu, Presiden Persatuan Peguam Syarie Mohamad Isa Ralip pula sebagai berkata seperti dilapurkan bahawa kes zina hanya dapat dibuktikan melalui pengakuan tertuduh dan pengakuan empat saksi yang melihat perlakuan itu.

Jadinya, vedio seks adalah sebuah tayangan wayang digunakan untuk dilihat dan bertujuan memberi sedikit “rasangan kepada Abdul dan Minah agar Dol dan Nyet mereka tegak menegang dan membasah menguyup” dan perkataan vedio itu tiada didalam diksinari Islam sebagai boleh di’tulis dan dinyatakan” sebagai bahan bukti perlakuan zina. Islam kan agama zaman dahulu kala,  mana ada di dalam Quran yang menyebut perkataan “vedio” dan perkataan itu tidak boleh diguna pakai sebagai “sebuah bahan bukti”.

Melainkan vedio itu sah tanpa was-was, macam berus dan ubat gigi yang diushakan oleh mereka yang mempunyai “cop Halal” dan sebagainya. Sekarang mereka yang berkecimpung didalam dunia perfileman boleh lah mencari idea bagaimana mendapatkan “cop Halal” untuk membuat vedio yang boleh diguna pakai sebagai bahan bukti tanpa was-was. Tayangkan kepada empat saksi, atau empat juta saksi, dan panggil semua mereka dengan mengunakan twitter memberi komen khas sama ada setuju atau tidak  setuju bahawa bahan vedio halal itu sah atau tidak sah.

Cukup syarat, iaitu vedio cop halal, tanpa was-was, mungkin jabatan agama boleh mengambil bahan itu sebagai bukti zina.

Mak oii, habis Chua Soi Lek dan lelaki Y.

Mat Ell #eekaawordpresscom

3 thoughts on “Vedio seks bukan bukti zina – TS Harussani Zakaria

  1. nampak gayanya semua cctv dah tak payah guna dah. kena tambah staff nak tangkap penjenayah rogol,rompak dll. Kalau ada kena rogol ke jgn repot polis kalau takde saksi. Para perompak bank tak perlu risau lagi dgn cctv dan boleh rompak,rogol tanpa pakai topeng lagi. Kalau kna tangkap dgn cctv pun boleh ckp muka sama, bdn sama tapi bkn saya yg rompak.

  2. kalo semua tak leh pakai baik tunggu video kat akhirat je la. Bubarkan jer Polis, Mahkamah, Peguam negara, lawyer. Tak payah la belajar susah2 sains teknologi, undang-undang, biologi, bioteknologi, DNA dll..tunggu je la kat akhirat nanti..senang citer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s