IDEAS – Institute of Democracy and Economic Affair

Anak muda Tony Pua

Tony Pua, MP PJ North (Image by __earth via Flickr)

Jikalau melihatkan tranformasi yang baru di olehkan PM Najib melalui TERAJU, aku memang suka betul kerana, orang orang semacam TONY PUA ada membuat soalan pada perkataan Malaysia dan setelah mengunakan perkataan Milik Melayu ada huruf ? Baca otak Tony Pua disini.

Apa Malaysia bukan Melayu kah?.  Perkataan Melayu ada didalam perkataan Malaysia, wahai TONY PUA.

Zombie PAS, Wan Saiful Wan Jan, Ketua Institute Demokrasi dan Ekonomik Affair, IDEAS, telah menekan gigi dia kepada tengkok orang besar besar NEAC, termasuk Dr Zainal Aznam MohdYusuf . Dah tetiba NEAC tuduh PERKASA yang jadi penekan kepada pilihan kerajaan didalam mengubal idea tranformasi kearah negara Malaysia maju. Orang yang kena gigit Zombie PAS ramai terbaru baca disini.

Idea kanan atau kiri, aku tidak peduli sangat, tetapi kalau tuduh PERKASA sebagai grombolan kanan penekan kepada kebangkitan ekonomi Melayu, aku cukup cuak. Ini kerana mereka tidak tengok gambar gambar orang kaya kaya Malaysia makan makan malam dihari tahunan merka. Mana ada muka Melayu. Jangan lah hendak jadi tali barut orang yang mahu lesen, tetapi bila dapat lesen, dia perkena Melayu pulak.

Aku ingat orang orang ZOMBIE PAS ini telah mengigit Datuk Seri Idris Jala, PEMANDU. Dah apa apa di pandu nya, dan padan lah Datuk Seri Najib tidak terikut ikut kata kata mereka untuk meliberalisasi kan ekonomi kaum Melayu, jadi sama rata. Hendak kah dia orang semua bagi sama rata. Duduk makan besaq pun asyik dia orang saja, heh, tak kan lah kita hendak diajaknya makan bersama. Rumah bungalow dia orang pun penuh dengan anjing besaq, mahu anjing dia orang gigit kita jikalau mahu pergi tumpang tidur masa susah.

Aku semakin risau dengan ZOMBIE ni, ramai betul dia orang sudah gigit. Kalau di PTA, banyak betul ZOMBIE jadi pensyarah. Biar betul, kerajaan harus bertindak mencari paku besar, paku kan hati mereka ini. Bukan apa, takut nanti, bangkit dari tidur, ada gigi panjang keluar mulut, dan mata tidak boleh tenggok matahari, asyik tunggu bulan purnama, berat ini

Banyak betul dia orang ini menipu Melayu, hendak hisap darah Melayu. Ini orang orang IDEAS ini, jaga sikit, bukan apa jikalau dah kena jilat dek Drakula semasa belajar dekat London, oarng orang macam Dr zainal Aznam pun terpalit hendak naik kan idea bahawa Melayu kaum bodoh. Hey, aku pun duduk lama di London, sudah kenal benar dengan Dracula. Baca tentang mamat  ini disini,

Mat Ell #eekaaworpresscom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s