PAS Baru Tahu Penyembah Batu Menang

Kingdom of Heaven

Musuh Islam adalah orang kafir sejak beribu tahun lagi, jadi pandai pandai lah mencari kawan. Belajar dengan UMNO. Image via Wikipedia

Orang berkata berkawan pilih pilih, musuh jangan dicari. Kalau sudah berkawan dan tiba tiba menjadi musuh, maka jangan marahkan orang lain, marah lah diri sendiri. Buat baik berpada pada buat jahat jangan sekali. Budi yang baik dikenang jua. Dimana budi DAP?

Ini adalah kerana berkawan dengan orang jahil dan tidak menghormati agama Islam sememangnya akan menjadi masaalah sampai hari kiamat. Jadi berhati hati lah.

Pengalaman parti UMNO berkawan dengan MIC, MCA dan lain lain sebenarnya didengki oleh ulamak PAS. Sebab, ilmu ini tiada dikalangan orang PAS pantai timur.

Pertelingkahan di antara Encik Rohnie Liu dengan Datuk Hasssan Mohamed Ali kedua dua nya adalah Exco kerajaan negeri Selangor berkenaan larangan keatas umat Islam berkerja di tempat tempat menyediakan minuman keras, bersimpul dari dua perkara utama, iaitu;

  • Satu adalah kerana mereka tidak boleh berkawan. Islam dengan bukan Islam, jauh api dengan para.
  • Satu lagi kerana kekuatan kuasa politik. PAS kecil bilangan dan DAP besar. Ingat ini.

Perlanggaran dasar pemerintahan ini amat jelas di dalam Pakatan Rakyat. Walaupun Datuk Nik Aziz berpendapat DAP akan mendekati Islam secara lebih dekat sekira nya PAS berkawan baik dengan DAP sebagai rakan kongsi PR, perbalahan seperti ini akan tetap berlaku sampai kiamat.

Bagi DAP kuasa politik adalah segala segala nya. Agama tidak penting bagi mereka kerana Islam itu adalah agama orang Melayu, bukan orang Cina.

Jadi dimana kah kemanafaatan pengksongsian kuasa poltik PAS dengan DAP didalam isu isu agama?

Ini lah silapnya bila kuasa politik dibenarkan kepada sebuah parti yang ingkar keatas agama Islam dari awal lagi. Mereka akan ingkar terhadap agama Islam itu sampai kiamat.

Datuk Nik Aziz sudah membuat kesilapan besar kerana PAS diherdik sedemikian rupa serta perbalahan asas agama seperti ini akan tetap berlaku selagi PAS dan DAP tidak sehaluan.

Saya melihat Datuk Hassan Mohamed Ali mempunyai keberanian politik yang tinggi didalam isu ini apabila menentang keputusan Encik Rohnie Liu. Saya ucapkan syabas kepada beliau.

Walaupun kerajaan MB Tan Sri Khalid telah mengambil jalan tengah dengan menawar sebuah tabung kewangan bagi membantu para pekerja Melayu diberhentikan sebenarnya ini tidak menjadi isu, yang menjadi isu besar adalah keputusan dibuat berdasarkan kuasa politik oleh DAP dan dilihat secara khusus bertujuan meliberalkan undang undang agama Islam di Selangor.

Hancur Islam kerana ulamak PAS ingin berbaik baik dengan kaum Cina yang telah tinggal 100 tahun di Malaysia tetapi masih tidak mengerti dan faham bahasa dan agama negara ini. Sembahyang politik PAS tidak akan meyelamatkan agama mereka lagi. Penyembah batu dan besi akan menentukan prinsip kuasa politik dan tiada agenda khas keatas kegunaan agama Islam di Malaysia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s