Pemimpin PAS terpegun melihat gambar lakaran Lembah Sireh oleh Liziz Standaco, terus beri tanah free free!!!

Tidak sangka, Pemimpin PAS pun serupa dengan orang Asli Brazil, bila melihat gambarrajah jambatan gantung yang menarik, terus beri tanah free free untuk pembinaan projek hydro. Tanah nenek moyang diambil, dan tanah memburu semua nya ditenggelami air.

Nasib pemimpin PAS dengan orang Asli Brazil memang serupa.

“Wah, best nya, kalah Kuala Lumpur, bro. Lima jalan masuk, boss. Mana boleh challenge, tetapi, mana pula jalan keluar, tidak ada pulak?.” Semacam dengan PAS lah tu. Masuk ada, jalan keluar dari projek ini, kosong, tidak ada!!!. Terjun kedalam sungai, nampaknya. Ha ha ha ha. Pandai nya pemimpin Kelante, terjun kedalam Sungai Kelante. 

“Cantik boss, macam gadis sunti tu, Kota Bharu berubah wajah.”

400 hectare diambik, tanah kerajaan dan juga tanah rakyat miskin. Bila ambil tanah rakyat miskin hendak bayar rendah rendah kerana berkorban untuk Islam dan yang bina untung besar sebab dia boleh jual semua benda sekarang ini, tanpa perlu ikut syarat perlantikan sangat.

Okay lah tu, sebab nama kompany yang bina pun ada Ziz ziz jugak, ikut trademark Nik Aziz, menteri terbesar di Kelantan.

Ingat senangkah hendak bina sesuatu di Kota Bharu?. Pertama kawasan itu adalah kawasan banjir setiap tahun. Dalam setahun 5 bulan tidak boleh berkerja. Kedua, ingat senang hendak jual bangunan di Kota Bharu, bukan perkara mudah melainkan state land rules ditukar. Ketiga, ingat Melayu suka kah Cina beli bangunan disitu dan tinggal kan Melayu dirumah kedai beratap nipah disekeliling nya?

Aku pun terpegun jugak lihat gambaran yang dilukis oleh Liziz Standaco tu. Semacam sedap mata memandang. Bila auditor cerita yang semua tanah diberi hak sepenuhnya kepada kompany itu baru aku faham bagaimana kompany itu mendapat pinjaman dari bank.

Jikalau tidak boleh jual dan tidak dapat bayar balik, semua tanah itu akan dilelong oleh Bank. PAS terkedip mata semacam melihat gambarajah yang dilukis oleh Ziz Ziz Standard Company. Tidak apa lah, kerana PAS tidak bayar duit bunga, yang bayar duit bunga Ziz Ziz Company. Itu lah Islam dia, sedangkan tanah akan tergadai. He he he. Islam. Islam kepala hotak dia!!!. Di dunia pun terkena scam seperti di scam oleh scammer dari Nigeria. Islam, he he he he. Orang Dubai Islam jugak, tetapi susah pulak kena scam semudah orang Islam PAS.

“Oh, bukan Ziz Ziz ker, dah tu apa, Liziz?.  Li dengan sapa? Li dengan Ziz, sounds very familiar lah. Where from do I hear that huh?!!

Mat Ell.

About these ads

One thought on “Pemimpin PAS terpegun melihat gambar lakaran Lembah Sireh oleh Liziz Standaco, terus beri tanah free free!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s